Broccoli

 

   Denne supersunde grøntsag er fantastisk at dyrke med sin kraftige vækst. Vi bruger samme dyrkningsteknik som ved blomkål, dog er den knap så vanskelig at holde gødet.

Dens vækst gør den meget konkurrence dygtig overfor ukrudt.

Vi dyrker den overdækket hele vækstperioden for at undgå insektskader.

Den er klar til høst ca. 65 dage efter udplantning, efter høst af hovedskud bliver der næring til side skud som så kan høstes efterfølgende 5-10 dage.

2005 var første år med broccoli, hvor vi plantede fra 15 April til slutningen af Juli. Erfaringerne var gode, dog oplevede vi at et hold gik tabt p.g.a. af skimmelangreb.

 

  I 2006 planter vi 120.000 stk. fra 1. April og frem til ca. 12 August.

 

 
 

Broccoli i sensommeren

 

  Her midt i September har vi netop rækkerenset det sidst plantede hold broccoli, og rækkerenseren kan rengøres og gemmes væk for i år.

  Vi har netop haft et hold broccoli med skimmel problemer, det prøvede vi også sidste år på cirka samme tid. Det skyldes klimatiske forhold omkring hovedsætningen. Vi tror problemet er overstået, ihvertfald høster vi nu pæne skimmelfri hoveder. Med længere nætter forceres hovedsætningen ikke så meget, og derfor danes der nu flotte kraftige hoveder, ligesom sideskuddene bliver rimelig kraftige og tætte. Fra sidst i September og ca. 5 uger frem forventer vi at høste gns. ca. 6000 bundter/stk. pr uge., mod et mindre antal på nuværende tidspunkt. Planterne står flotte og kraftige i bedene.